De voorbereiding: Het expeditieteam!

Mag ik u voorstellen? Het expeditieteam

De afgelopen periode is organisator Hivos op zoek geweest naar geschikte kandidaten voor een veelzijdig en enthousiast expeditieteam. Na een selectieprocedure is het team als volgt samengesteld: Simone de Bruijn (24) intelligente jonge vrouw, net afgestudeerd in ontwikkeling-en conflictstudies, Leander Cramer (39) familieman en social-media lover, werkzaam als manager bij KPN. Suzanne Denters (28) enthousiaste positivo, werkzaam als docent schoonheidsverzorging. Koen Mestrom (23) Limburger met lef, werkzaam als teammanager bij een kinderopvang en student arbeidsrecht. De laatste kandidaat wordt gesponsord door Expeditie Sumba partner Sawadee Reizen: Rienk van der Werff (61) avontuurlijke senior, werkzaam als onderwijskundig adviseur bij ROC Aventus.

“Het expeditieteam bestaat uit een mooie mix van heel diverse types. Ieder bekijkt Sumba vanuit zijn of haar perspectief. Dat is leuk, want hopelijk spreekt ieder teamlid weer een andere doelgroep thuisblijvers aan en bereiken we daarmee een zo breed mogelijk publiek.” aldus Eco Matser, projectleider van Hivos. “Doelstelling van de expeditie is om zoveel mogelijk Nederlanders te betrekken bij de ontwikkelingen op Sumba.”

 

Expeditie Sumba

Onder de naam Sumba, Iconic Island Initiative startte Hivos vorig jaar het initiatief om samen met de Sumbanese bevolking, Indonesische overheden, bedrijven en instellingen wereldwijd, het eiland binnen tien jaar te voorzien van 100% duurzame energie. Tijdens de 10-daagse reis worden de expeditieleden ondergedompeld in het Sumbanese leven; een leven zonder toegang tot energie. Ze zullen er moeten leren koken op hout, op het land werken zonder machines en zich ‘s avonds moeten vermaken in het pikkedonker. Maar het team zal ook de Sumbanezen bezoeken die wél toegang hebben tot energie. Hoe verschilt hun leven met dat van degene die geen elektriciteit hebben? Van deze en andere vraagstukken en opdrachten doen de expeditieleden uitgebreid verslag voor alle geïnteresseerde thuisblijvers.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer