Ready for take off!

Nog een paar dagen en dan is het zo ver, expeditie Sumba gaat beginnen! De vaccinaties allemaal ontvangen, de pillen liggen klaar, de survivalkit gevuld, Sumba here we come!

Best wel druk, de werkzaamheden bij mijn werkgever goed afronden en overdragen, de sponsoring voor de expeditie op niveau houden, de pers te woord staan :) en natuurlijk goed voorbereid zijn voor de uitdaging; expeditie Sumba!

Ik vraag me deze dagen af hoe de sumbanezen zo'n jachtig bestaan als ik heb zouden vinden, zij leven ook nog eens zonder stroom en ongetwijfeld niet in de vijfde maar de eerste versnelling. Wat is beter of wat maakt gelukkiger? Ik hoop je daar in mee te kunnen nemen en mijn ervaringen te  kunnne deln via deze blog en de facebook sita van expeditei Sumba.

Inmiddels weten we in grove lijnen wat ons te doen staat. We gaan bijvoorbeeld water halen voor een gezin. Dat water moet echter van ver komen, ik zie mezelf al gaan met twee zware cans en 30 graden. Voor mij een expeditie, voor de sumbanees een dagelijkse routine!?

We gaan ook een volwassenen en kind volgen op een doordeweekse dag, hoe werken zij en hoe gaan de kinderen naar school met en zonder stroom, we gaan het allemaal bloggen, fotograveren en filmen. Ik als echte non-kok zal een uitdaging hebben aan het bereiden van een maaltijd voor een sumbanees gezin, gelukkig zijn we met een team van vijf expeditieleden en ik vertrouw op een keukenprins of prinses :) Daarentegen lijkt het mij fantastisch om een gezellige avond voor te bereiden voor de bewoners van een dorp. The dutch people singing " a small cafe on the harbor", haha, we gaan het meemaken.

Dit weekend dus nog even knippen en scheren, inpakken (zal een uitdaging worden) en de laatste voorbereidingen treffen voor de expeditie, de spanning stijgt, ik ben er klaar voor. Ik hoop dat jij mij en ons gaat volgen en sponsoort om een gezin op Sumba te kunnen voorzien van een biogasinstallatie. (www.hivos/nl/leander)

Laatste foto's

Reacties 1

Amanda 09-06-2012 17:49

He Leander! Ik zit op Schiphol, jammer dat julli nu niet meevliegen! Voetbal kijken in je eentje is toch minder leuk! Tot volgende week! Groetjes Amanda

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer